Trouwen in Spanje


Chique & Lounge Trouwlocatie


VRAAG EEN OFFERTE AAN

Trouwen in Spanje, wie droomt daar nu niet van? Wij hebben al talrijke bruiloften in dit schitterende land georganiseerd en we zijn nog nooit teleurgesteld. Witte stranden, pittoreske dorpjes, mooie steden en bergen, je hebt het er allemaal en Spanje heeft dus aan de meeste mensen wel iets te bieden.

Wij hebben trouwlocaties in de duinen gezien, in een klooster, in een modern architectonisch hoogstandje en met een uitzicht over de gehele stad Barcelona. Natuurlijk mogen de eilanden Mallorca en Ibiza ook niet van dit lijstje wegblijven.

De beslissing om te trouwen in Spanje is dus snel gemaakt en wij kunnen deze droom voor jullie verwezenlijken. Lees hier verder over wat je mogelijkheden zijn, wat je nodig hebt en wat je financieel kunt verwachten.

Trouwen op het strand in Spanje

Trouwen in Spanje: wettelijk of ceremonieel?


Trouwen op het strand in Spanje

Als je wettelijk wilt trouwen in Spanje, dan moeten jullie aan een aantal voorwaarden voldoen:

• Eén van jullie moet de Spaanse nationaliteit hebben, of
• Eén van jullie moet al twee jaar in Spanje wonen, of
• Eén van jullie moet Rooms Katholiek zijn.

Niet iedereen kan hieraan voldoen en voor veel Nederlandse stellen betekent het dat ze niet wettelijk in Spanje kunnen trouwen. Dit betekent echter niet dat je je Spaanse avontuur volledig moet opgeven.

Je kunt het wettelijke gedeelte van je huwelijk in Nederland laten voltooien en het ceremoniële gedeelte in Spanje laten plaatsvinden. Dit is dan ook de meest gekozen optie.

Het heeft als grote voordeel dat je alleen naar Spanje gaat voor een feestje, maar dat je alle formaliteiten in Nederland laat gebeuren. Je hebt dan geen problemen met documenten, vertalers en andere voorwaarden die de Spaanse gemeenten hebben als je daar wilt gaan trouwen.

Bovendien hoef je je Spaanse huwelijk dan ook niet meer in Nederland te registreren, wederom met alle vertaalkosten van dien.

Als je wel in aanmerking komt om wettelijk te trouwen in Spanje, dan kun je het natuurlijk wel erg romantisch maken en de ceremonie in een schitterende locatie laten plaatsvinden aan de zee, in de bergen of een historisch gebouw.

Je kunt zo het ja-woord geven in een bijzondere omgeving voor jullie en jullie gasten. Besluit je dit te doen, dan zal je de nodige documentatie aan moeten leveren aan de Spaanse gemeente waar je gaat trouwen.

Deze moeten allen vertaald worden en voorzien zijn van een apostille, anders is de vertaling niet geldig. De documenten waarom je gevraagd wordt zijn:

• Een geldig identiteitsbewijs, dus een paspoort of een identiteitskaart.
• Een internationale versie van het uittreksel van het geboorteregister.
• Een internationale versie van het verzoekschrift van het huwelijk.
• De huwelijksaankondiging (via de ambassade in Madrid).
• Een verklaring van huwelijkse staat.
• Je Spaanse inschrijving bij de gemeente of je Spaanse verblijfsvergunning.

Trouwen in Spanje: de kosten

Natuurlijk is het budget dat je hebt voor je bruiloft doorslaggevend voor wat je precies op deze dag wilt gaan doen. Het goede nieuws is dat je een bruiloft in Spanje zo goedkoop en zo duur kunt maken als je zelf wilt en in sommige gevallen zal dit zelfs goedkoper zijn dan in Nederland.

Hier zijn een aantal redenen voor. De prijzen op het Spaanse vasteland zijn nog steeds relatief laag en lager dan veel andere landen in Europa. Ibiza is hierop een uitzondering, want daar is alles juist duurder.

Heb je een strak budget, dan is Ibiza een eiland om te vermijden. Door de grote concurrentie tussen hotels, restaurants en andere toeristische bedrijven is de Costa Blanca vaak voordeliger dan de andere regio’s in Spanje.

En omdat daar de meeste huwelijken plaatsvinden, kunnen er ook betere prijzen worden onderhandeld. Als laatste zal je waarschijnlijk minder gasten hebben voor je bruiloft in Spanje, simpelweg omdat niet iedereen zo ver kan afreizen om erbij te zijn.

Natuurlijk heb je ook de optie om een dure bruiloft te organiseren in Spanje, vooral als je voor extra opties kiest, zoals een flamencoshow, een designer taart, een klassieke oldtimer, live klassieke muziek en entertainment voor de kinderen.

Je kunt dan gemakkelijk €25.000 uitgeven en soms ook meer. Heb je dure accommodatie geregeld, blijf je langer voor je huwelijksreis, het tikt allemaal aan.

Het mooie van trouwen is Spanje is echter dat je er ook een budgethuwelijk kunt organiseren, dus eigenlijk heb je wat betreft de financiën alle mogelijkheden. Als je ons je budget doorgeeft, dan kunnen wij in Spanje een onvergetelijke bruiloft organiseren die daar netjes binnen blijft.


Wilt u weten wat Wedding International voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Trouwen in het buitenland in Spanje: en daarna?

Als jullie eenmaal getrouwd zijn, jullie huwelijksreis zit erop en jullie zijn klaar om weer terug te keren naar ons koude kikkerlandje, zijn er nog enkele formaliteiten die je moet verrichten als je weer terugkomt.

Dat heet, alleen als je wettelijk getrouwd bent in Spanje, omdat anders al je Nederlandse papieren al in orde zijn. Het is nu de bedoeling dat je je huwelijk registreert bij de Basisregistratie Personen BRP.

Hiervoor moet je de Spaanse documenten die je hebt ontvangen weer officieel laten vertalen met daarop een apostille. Het registreren van je buitenlandse huwelijk doe je bij de gemeente waarin je bent ingeschreven. Je moet dan de volgende documentatie laten zien.

• De originele en officieel vertaalde huwelijksakte of een meertalig modelformulier.
• Je paspoort of identiteitskaart.
• Een verklaring inschrijving huwelijk (optioneel) waarin je aangeeft dat jij of je partner niet getrouwd zijn om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen.

Hier heb je het: alles wat je moet weten als je wilt gaan trouwen in Spanje, van de kosten tot de registratie van je huwelijk in Nederland. Het goede nieuws is dat trouwen in Spanje soms goedkoper is dan in Nederland en dat je er voor weinig geld echt een speciale dag van kunt maken.

Wij willen je onze kennis en ervaring aanbieden en jullie helpen deze onvergetelijke dag tot in de puntjes te organiseren. We weten hoe stressvol het is om een buitenlands huwelijk te organiseren, maar hoe bijzonder het is als alles goed gaat op de dag.

Laat ons daarom jullie Spaanse huwelijk plannen en jullie zullen niet worden teleurgesteld. Want wij hebben alle kennis, contacten en benodigdheden om jullie een bruiloft te bezorgen die niemand snel zal vergeten.

    Naam

    Email

    Telefoonnummer

    Bericht