Trouwen in het buitenland


Chique & Lounge Trouwlocatie


VRAAG EEN OFFERTE AAN

De grote vraag die jij jezelf waarschijnlijk stelt als je gaat trouwen in het buitenland is: wat heb je nodig? Niet alleen zal je naar een ander land gaan, maar je gaat daar ook een wettelijke verbintenis aan, wat inhoudt dat je bepaalde papieren mee moet nemen en dat je je aan het recht van dat land moet houden.

Er kan dus veel op je af komen als he gaat trouwen in het buitenland en wij zijn hierin experts. We weten exact wat je kunt verwachten in het buitenland, waar je je aan moet houden en wat je nodig hebt.

Laat je je bruiloft in het buitenland door ons organiseren, dan ben je dus in goede handen. Want wij begrijpen dat er in deze periode al genoeg op je af komt en kunnen jouw droombruiloft waarmaken op jouw favoriete locatie ergens op deze wereld.

Trouwen op het strand in Spanje

Je gaat trouwen in het buitenland, maar wat heb je nodig?


Trouwen op het strand in Spanje

Het is vrij lastig om aan te geven wat je exact nodig hebt als je gaat trouwen in het buitenland. Dat komt doordat je je aan de wettelijke voorschriften moet houden van dat land in kwestie en die verschillen per land.

Daarom is het altijd een goed idee om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade van het land waar je wil gaan trouwen. Deze kunnen je vertellen als je gaat trouwen in het buitenland welke papieren je nodig hebt, of je in ondertrouw moet gaan, of je een trouwvergunning nodig hebt, op welke manier je een bewijs krijgt van jullie huwelijksvoltrekking en hoe jullie huwelijk wordt gelegaliseerd.

Houd er rekening mee dat je mogelijk de volgende papieren moet kunnen laten zien.

• Geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart/visum;
• Geboorteakte;
• Verklaring van huwelijksbevoegdheid;
• Scheidingsdocumenten of overlijdensakte van vorige partner, indien van toepassing;
• Bloedonderzoek;
• Bewijs van goed gedrag;
• Vier meerderjarige getuigen;

Wat je ook goed moet weten is dat deze documenten in vele gevallen vertaald moeten zijn door een beëdigd vertaler. Spreek je de taal van het land waarin je gaat trouwen niet, dan zal er ook vaak een vertaler aanwezig moeten zijn. Hoe kun je immers ja zeggen als je niet weet wat je gevraagd wordt?

Het is erg belangrijk dat het eerste dat je uitzoekt als je gaat trouwen in het buitenland ‘wat heb ik nodig’ is. Hiervoor neem je contact op met de ambassade.

Als je zeker weet dat je alles hebt opgeschreven kun je beginnen met het verzamelen van de papieren. Zonder deze papieren kun je helemaal niet trouwen, dus dit is op dit moment prioriteit.

Als je zeker weet dat je dit rond kunt krijgen, kun je gaan kijken naar alle andere dingen zoals, als je gaat trouwen in het buitenland, wat je nodig hebt en wat je moet regelen.

Je kunt daar onderstaande lijst voor gebruiken, maar hier zal je zelf ongetwijfeld al het één en ander aan toe kunnen voegen.

• Overleg je plannen met de gasten die je per se bij je bruiloft aanwezig wilt hebben, zoals jullie ouders, broers en zussen, beste vrienden en andere mensen die je liefhebt. Probeer te polsen of zij het ook zien zitten om naar het buitenland te gaan.

• Begin met de planning van de bruiloft. Aangezien je aan zoveel zaken zal moeten denken is het niet verkeerd om een weddingplanner te overwegen. Wij nemen deze taak met veel plezier op ons, zodat jij wat meer rust krijgt en zeker weet dat jouw bruiloft perfect zal zijn.

• Nu is het tijd om de accommodatie te zoeken. Dit is de locatie waar jullie gaan trouwen en ook waar jullie moeten gaan verblijven. Heb je de accommodatie geboekt, dan kun je gaan kijken naar de vluchten en ander vervoer dat je moet regelen. Hoe komen jullie van het vliegveld bij de trouwlocatie, bijvoorbeeld. Als het goed is heb je nu een datum voor je bruiloft.

• Stuur zo vroeg mogelijk je save-the-date kaartjes rond zodat iedereen voldoende tijd krijgt om te plannen en om naar je bruiloft te komen. Omdat jullie in het buitenland gaan trouwen is het veel lastiger voor iedereen om op te kunnen komen dagen. Zij zullen ook vluchten en accommodatie moeten regelen. Door mensen hier zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen overval je ze niet met je plannen.

• Nu kun je een lijst gaan maken met dingen die je moet inpakken. Vergeet niet na te denken over de manier waarop je je trouwjurk wilt gaan meenemen en hoe het nette pak moet worden vervoerd. Misschien zijn er andere dingen die je graag mee wilt nemen naar je bestemming die niet erg standaard zijn.

• Nu kun je afreizen naar je trouwlocatie en kun je spreken met de eigenaren over hoe je de dag onvergetelijk kunt maken. Nu is het alleen nog afwachten tot de juiste datum is aangebroken en jullie kunnen eindelijk genieten van jullie hele speciale dag.


Wilt u weten wat Wedding International voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Trouwen in het buitenland, wat heb je nodig: een weddingplanner

Trouwen in het buitenland is niet simpel en als jij van plan bent het ja-woord in een ander land te geven, dan zal je aan veel moeten denken en met erg veel dingen rekening moeten houden.

Het antwoord op de vraag ‘trouwen in het buitenland, wat heb je nodig?’ is dan ook ‘een weddingplanner’ en dan het liefst een weddingplanner die gespecialiseerd is in buitenlandse bruiloften.

Dit zal het extra geld meer dan waard zijn, omdat deze persoon er zorg voor zal dragen dat alles kan gebeuren zoals jullie het willen. Je hoeft het wiel niet meer uit te vinden als er mensen zijn die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Wij kunnen jullie buitenlandse bruiloft voor jullie organiseren en dat doen we graag en met veel plezier. Als jullie ons vertellen wat jullie droom is, kunnen wij deze werkelijkheid maken en jullie alle zorgen uit handen nemen.

Wij kunnen jullie helpen met het verzamelen van de papieren, met het vinden van jullie trouwlocatie en met het organiseren van alles er omheen, zoals een fotograaf, de catering en de aankleding. Ons doel is jullie een onvergetelijke dag te bezorgen waaraan jullie en je gasten nog lang met plezier zullen terugdenken.

    Naam

    Email

    Telefoonnummer

    Bericht