Trouwen in het buitenland wat heb ik nodig?VRAAG EEN OFFERTE AAN

Ik ga trouwen in het buitenland, maar wat heb ik daarvoor nodig? Je hebt alles afgewogen en je verbaasd over het feit dat ook jij één van de mooiste dagen van je leven kan beleven op die zonovergoten locatie met strakblauwe hemel, wuivende palmbomen en het ultieme vakantiegevoel. En het belangrijkste: Je hebt hier met een gerust hart volmondig ja tegen gezegd. Maar dan komt de vraag: hoe nu verder? Hoe moeten we dit allemaal regelen en wat heb ik nodig?

Wat heb ik nodig om te trouwen in het buitenland?

Wanneer je gaat trouwen in Nederland komt daar al veel bij kijken. Zo moet zo snel mogelijk de datum worden vastgelegd, de locatie gereserveerd worden waar de receptie en het diner gaan plaatsvinden en waar het avondfeest gaat gevierd worden. En de trouwjurk, onderschat die ook niet. Ook daarvoor moet je flink wat tijd, zoekwerk en pasmomenten inplannen. En oh ja, de gastenlijst: Hoeveel gasten nodigen we uit en wie willen we er zeker bij hebben? Geen gemakkelijk onderdeel van de voorbereiding! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tafelschikking, de decoratie, het eten, de taart en ga zo maar door. Hoe moet dat dan wel niet wanneer je gaat trouwen in het buitenland, wat heb ik daarvoor nodig?

Bovenop al die zaken die voor elke bruiloft moeten worden geregeld, waar je ook trouwt, zit je met zoveel meer vragen nog, wanneer je eenmaal overweegt of zelfs al besloten hebt om de heuglijke dag in het buitenland te vieren. Wat zijn de regels daar? Is mijn huwelijk wel rechtsgeldig in Nederland? wat is er mogelijk? Hoe kunnen we dat alles goed voorbereiden van op afstand? Welke papieren heb ik nodig wanneer ik wil trouwen in het buitenland, enzovoort.

Trouwen in het buitenland, wat is er allemaal nodig?

Natuurlijk is je trouwdag onlosmakelijk verbonden met een prachtige gebeurtenis, een mooi feest, emotionele momenten en onvergetelijke herinneringen. Trouwen is echter ook een wettelijke aangelegenheid met allerlei fiscale en sociale gevolgen. Tevens willen velen hun huwelijk ook vaak verbinden aan een kerkelijke ceremonie. Wat er allemaal mogelijk is in het buitenland verschilt van land tot land.

Trouwen in het buitenland reisbureau

Wat doet Wedding International nu precies?


informatie over Trouwen in het buitenland reisbureau

Wettelijk trouwen in het buitenland: wat heb ik daarvoor nodig?

Omdat er geen uniforme Europese wetgeving wat betreft trouwen bestaat, verloopt de wettelijke voltrekking van een huwelijk steeds volgens de nationale wetgeving van het land waar het huwelijk gaat plaats vinden. Dit betekent dat je moet weten wat de spelregels zijn van het land waar je wilt gaan trouwen. Want een huwelijk in Nederland wordt naar Nederlands recht voltrokken, in Spanje gebeurt dit volgens de Spaanse wetgeving. En daar hangt een aantal strenge voorwaarden aan vast.

Wettelijk trouwen in Spanje

De spelregels om wettelijk te mogen trouwen in Spanje zijn niet mals: zo moet één van de partners de Spaanse nationaliteit hebben of er minstens twee jaar hebben gewoond. Verder moet je uiteraard ook rekenen op veel administratieve procedures. Zo moeten alle officiële documenten door een beëdigd vertaler vertaald worden in het Spaans en voorzien van de nodige stempels. Na het huwelijk moet de huwelijksakte dan weer in het Nederlands vertaald worden, stempels krijgen en geregistreerd worden in het centraal register in Den Haag. Ook niet onbelangrijk is dat er kosten zijn aan al deze officiële documenten.

Trouwen voor de kerk

Een andere mogelijkheid is te trouwen voor de kerk. In Spanje heeft de katholieke kerk namelijk een heel speciaal statuut, waardoor een kerkelijk huwelijk dat in Spanje wordt afgesloten ook wettelijk bindend is in andere landen.

Voor deze procedure moet je vanzelfsprekend ook een administratief
traject doorlopen met de nodige documenten, uiteraard vertaald in het Spaans als resultaat. Om te weten wat je nodig hebt om kerkelijk in het buitenland te trouwen informeer je je best goed en ruim van te voren zodat je je eenmaal in Spanje elkaar zorgeloos het ja-woord in de kerk kan geven.Ceremonieel huwelijk

Dit is het meest romantische, emotionele en sociale deel van elke bruiloft. Je spreekt je geloften uit in het bijzijn van je familie en vrienden op een locatie en manier die je helemaal zelf hebt gekozen, gepland en georganiseerd. Dit is ook wat je je nog jaren later levendig zult herinneren.

Voor de wet in Nederland, ceremonieel in het buitenland

In de meeste gevallen zal het zo zijn dat je niet voldoet aan de eisen om in Spanje rechtsgeldig te trouwen. Je hebt niet de Spaanse nationaliteit, hebt er niet minstens twee jaar gewoond en je bent niet katholiek. Gelukkig is het zo dat de voltrekking van het wettelijk huwelijk, hoewel noodzakelijk, over het algemeen het minst romantische deel is.

Waar het om gaat is eigenlijk het uitspreken van het ja-woord, je geloften uitwisselen en samen met je familie en vrienden vieren dat je echt officieel voor elkaar hebt gekozen. Wanneer je in het buitenland wilt trouwen trouw je dus best gewoon in Nederland voor de wet beleef je je ceremonieel huwelijk zoals jij het wil in het buitenland.

Zelf regelen?

Vanzelfsprekend kan je er voor kiezen om je buitenlandse trouwfeest helemaal zelf te regelen. Maar is dat wel een goed plan? Ben je wel helemaal op de hoogte van wat er nodig is om in het buitenland te trouwen?

Zo ken je misschien de taal van het land niet voldoende om alles grondig te begrijpen, moet je vaak meerdere keren naar het buitenland reizen om de locaties te bezoeken, een fotograaf te vinden en alles van A tot Z voor te bereiden. Genoeg redenen om het over te laten aan de experts. Vaak ben je zelfs nog een stuk voordeliger uit.

Jou ontzorgen, wij doen het graag

Bij Wedding International weten we precies wat je nodig hebt om te trouwen in het buitenland, we spreken de taal, kennen het land en de mogelijkheden en hebben oplossingen voor allerlei persoonlijke wensen en maatwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring loodsen wij je door de hele voorbereiding en maken van de dag zelf een onvergetelijke gebeurtenis.

    Naam

    Email

    Telefoonnummer

    Bericht