Top 10: Het beste van de balearen Mallorca en Ibiza
08 jul 2015

Top 10: Het beste van de balearen Mallorca en Ibiza

Voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat of wil gaan trouwen op Mallorca of Ibiza hebben wij speciaal een top 10 samengesteld van het beste op de Balearen.

Valldemossa, Mallorca
Valldemossa ligt hoog boven de Sierra de Tramuntana en is een van de mooiste plaatsen van de Balearen (en Spanje). Het is omgeven door bossen en een bladerrijke begroeiing en heeft een serene sfeer in de geelgekleurde straten. De componist Chopin woonde ooit in de een huis buiten het dorp. Laat je, net zoals hij betoveren door de schoonheid van de bloemen, de rust, het landschap en de levensstijl van Valldemossa.

Fornalutx, Mallorca
Fornalutx strijdt met z’n buur Sóller om de trofee van mooiste Spaanse dorp. Deze rustige plaats boven op de top met uitzicht op de bergen en een vallei typeert zich door z’n steile straten, terrasjes en de geur van oranjebloesem. Houd je van wandelen? Dan kun je hier je hart ophalen.

Port Sóller, Mallorca
Het mooie dorp Sóller is een van de mooiste in zijn soort in Spanje. Soller staat bekend om het beroemde pad dat het verbindt met de zee. Ga lekker zitten bij een van de cafés bij het plein Plaça Constitució en geniet van het ‘slow’ leven. Als je houdt van geschiedenis, mis dan niet de fraaie kerk van Sant Bartomeu, het gemeentehuis en het moderne Banco de Sóller. De botanische tuin, buiten het dorp gelegen, is een oase.

Sa Calobra y Torrent de Pareis, Mallorca
Sa Calobra is een excellent strandexemplaar op het eiland, vooral vanwege de spectaculaire entree. Midden in de Sierra de Tramontana naast het dorp Escorca, ligt de monding van Torrent de Pareis, een van de weinige toegangen tot de zee in dit gebied. Het is een natuurmonument en een aangename plek om te wandelen en een duik in zee te nemen.

Castell de Bellver, Mallorca
Het kasteel van Bellver is een van de weinige ronde kastelen in Europa. Het torent hoog boven de omgeving van Palma uit en is een intens fascinerende plek. In de XIV-eeuw liet Koning Jaume II het bouwen, nu is het een museum, el Museo de Historia. Struin er doorheen, wandel in de omgeving en beklim de toren om optimaal te genieten van de gotische architectuur.

Coves del Drach y de Artà, Mallorca
Het is onmogelijk om te zeggen welke van de twee grotten de indrukwekkendste is. Daarom raden we je aan om beide beroemde grotten op Mallorca te bekijken. De grotten van Drach zijn misschien het populairst, maar dat is niet hun aantrekkelijke kant. Ze behoren tot Manacor en het bezoek kan zelfs uitmonden in een klassiek muziekconcert onder de grond. En, niet vergeten: de grotten van Artà waren een inspiratiebron van Jules Verne voor z’n reis naar het middelpunt van de aarde.

Playa de Es Trenc, Mallorca
Het is duidelijk dat Mallorca veel mooie stranden heeft, maar er is maar een die echt de titel aller, allermooiste verdiend: het zuidelijk gelegen Es Trenc. Met z’n natuurlijke schoonheid en ruige karakter is dit het Europese antwoord op de stranden in het Caribisch gebied. Met 2 kilometer goudkleurig zandstrand en het helderste water wil je hier heel lang blijven. Als je nog iets verder wandelt, weg van de vele toeristen, kom je in een paradijs dat al heel lang favoriet is bij nudisten.

Cap de Formentor, Mallorca
Cabo de Formentor is uniek in zijn soort en is, naast het noordelijkste puntje van Mallorca, gewoonweg een zeer prettige plek. Op z’n hoogste punt steekt hij 384 meter boven zeeniveau uit, omgeven door mooie stranden zoals Cala Figuera, Cala Murta en Cala Pi de la Posada. Je komt hier via een slingerende, bochtige weg om getrakteerd te worden op een prachtig panoramisch uitzicht.

Ses Salines, Ibiza
Ses Salines is een mooi strand waarvan de inwoners van Ibiza veel houden. Naast een verfrissende duik en ontspannen nietsdoen, kun je in Ses Salines ook naar een beschermd natuurpark met meer dan 3000 hectare oude zoutmijnen.

Dalt Vila, Ibiza
Als je denkt dat Ibiza alleen maar feest en strand is, dan heb je het mis. Dalt Vila is een pure, ommuurde, Mediterraanse stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met z’n steile straten, stevige, dikke muren, kleine huizen en overal bougainville is het niet moeilijk om verliefd te worden op deze plaats. Nestel jezelf op een terras en werp een blik op het uitzicht vanuit de hoogte.

Reacties

reacties


Kevin Bleumink