Hoe werkt trouwen in het buitenland?VRAAG EEN OFFERTE AAN

Hoe werkt trouwen in het buitenland? Het is een vraag die veel voorkomt bij bruidsparen die interesse hebben om in het buitenland te trouwen. Nu geeft de website van de Rijksoverheid misschien wel wat informatie, maar erg concreet is het helaas niet.
Dit komt omdat ieder land zijn eigen regels heeft en Nederland niet Nederland erkent.

Trouwen in het buitenland is namelijk veel meer dan alleen een trouwjurk inpakken, vliegen naar je bestemming en elkaar het Ja-woord geven toch? In het buitenland gelden er andere regels dan in Nederland. Maar welke stappen zal je nu moeten ondernemen?

Trouwen in het buitenland reisbureau

Waar zou je rekening mee moeten houden?


informatie over Trouwen in het buitenland reisbureau

In Den Haag zitten veel buitenlandse ambassades gevestigd en de diplomatieke vestiging van het land waar jij wilt trouwen zal hier waarschijnlijk ook zitten. Hier kun je meer informatie vinden over de regels voor het huwelijk in dit land. Let dan bijvoorbeeld op;

In Nederland zijn er veel buitenlandse ambassades gevestigd en hierdoor is de kans ook groot dat het land van jouw keuze in Nederland ook een diplomatieke vestiging heeft. Zij kunnen je meer vertellen over de regels voor het huwelijk in dit land. De regels zullen vooral invloed hebben op:

 • De documenten die jullie nodig hebben voor het sluiten van een huwelijk.
 • Hierbij moet je denken aan uittreksel uit het geboorteregister, verklaring dat je ongehuwd/gescheiden bent etc.
 • Of jullie in ondertrouw moeten gaan of een trouwvergunning nodig hebben
 • Of jullie een trouwboekje krijgen na de plechtigheid


Kunnen jullie niet iets voor mij betekenen?

Je kunt ervoor kiezen om bij ons een ceremoniële bruiloft te houden op Ibiza of Mallorca. Hiervoor trouw je dan voor de wet in Nederland en zo hoef je een stuk minder te regelen. Wil je meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met de Wedding Assistent van Wedding International.

  Naam

  Email

  Telefoonnummer

  Bericht