7 Trouwweetjes die jij nog niet kende
08 mei 2019

7 Trouwweetjes die jij nog niet kende

1. Huwelijksnacht

Dacht je nu echt dat je in de huwelijksnacht een nacht vol liefde en passie te wachten staat? Maar liefst 75% van de pasgetrouwde stellen doet van alles en nog wat tijdens de huwelijksnacht, behalve… de liefde bedrijven. Het geld tellen dat men op de trouwerij heeft gekregen is een geliefde bezigheid, net zoals het uitpakken van de cadeautjes en het lezen van de kaarten.

 

2. Trouwen op Valentijnsdag

Op 14 februari, Valentijnsdag, treden meer mensen in het huwelijk dan op een doorsnee dag in februari. Vooral als Valentijnsdag op een vrijdag valt, is het een aantrekkelijke trouwdag. 

In 2014 viel Valentijnsdag op een vrijdag en op een mooie datum (14-2-14). Toen trouwden 678 paren, bijna vijf keer zo veel als op een gemiddelde vrijdag in februari dat jaar

 

3. Gemiddelde leeftijd

Sommigen zijn er heel snel bij en anderen moeten er de komende jaren écht nog niet aan denken. Maar op welke leeftijd stappen Nederlanders eigenlijk gemiddeld in het huwelijksbootje?                                   Vrouwen zijn gemiddeld 31 jaar als ze hun partner het ja-woord geven. Mannen zijn net iets later, en trouwen gemiddeld net voor hun 34e. 

 

4. Aantal gasten op de bruiloft

Een gemiddelde Nederlandse bruiloft heeft vaak 40 daggasten en 120 avondgasten. Het aantal personen dat past bij een intieme bruiloft zal voor iedereen verschillend zijn. Voor de een zal een bruiloft met 75 gasten al intiem zijn, terwijl een ander meer denkt aan 20 tot 50 personen.

 

5. Populairste trouwmaanden

De meeste huwelijken worden gehouden in mei, juni of september en oktober. In mei en juni is het meest kans op mooi weer en ziet de omgeving er mooi en fris uit. In september en oktober leveren de neergevallen, gekleurde blaadjes een mooi tafereel. Dat zou ook gezegd kunnen worden over december en januari, wanneer het veelal vriest en minder regent; zeker wanneer er foto’s worden gemaakt in de sneeuw. Natuurlijk is er bij vorst ook kans op glijpartijen.

 

6. Door wie mag je getrouwd worden?

Wil je jouw huwelijksceremonie een extra persoonlijk tintje geven? Laat je dan trouwen door je vader, vriendin of broer! Diegene kent jullie vaak veel beter dan een ambtenaar van de gemeente, zodat jullie burgerlijk huwelijk echt speciaal wordt. In Nederland kan hij of zij 24 uur lang Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) zijn en mag hij jullie in de echt verbinden. Hoe je precies BABS wordt is per gemeente verschillend. Elke gemeente heeft zijn eigen procedure, maar een aantal handelingen zijn sowieso gelijk. Zo moet het eerst bij de gemeente aangevraagd worden, moet hij of zij een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren, een BABS-formulier invullen en een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien. Zorg ervoor dat je deze procedure op tijd start, zodat er genoeg tijd is voor de goedkeuring!

 

7. Bruidegom meestal ouder dan bruid

Bij 7 op de 10 van de 63 duizend huwelijken die in 2017 gesloten werden, was de man ouder dan de vrouw. Meestal is het leeftijdsverschil klein, maar bij ruim 2 duizend huwelijken was de bruidegom minimaal vijftien jaar ouder dan de bruid.   

.

Reacties

reacties


Kevin Bleumink